Inspectia tehnica periodica

Acte necesare ITP


  • Certificat de inmatriculare (talon)
  • Carte de identitate a autovehiculului ORIGINAL ( in cazul unui leasing copie cu stampila conform cu originalul),
  • Asigurare RCA
  • Buletin sau carte de identitate proprietar


Programre ITP


Programarea la ITP se poate face online sau prin telefon.

In cazul in care doriti sa va programati de pe site veti fi contact in cel mai scurt timp de unul ditre agentii nostrii pentru confirmare.

Lista preturi:

- Autoturisme 120 RON

- Scutere si motociclete 110 RON

- Autotutilitare pana la 3.5t 150 RON

 ITP Expirat ? Riscuri si contraventii.


Art. 102, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul care nu corespunde din punct de vedere tehnic sau al carui termen de valabilitate a inspectiei tehnice periodice se pedepseste cu amenda prinsa intre 603 si 1340 de lei si retinerea certificatului de inmatriculare al masinii, eliberandu-se o dovada inlocuitoare cu drept de circulatie pentru 15 zile.

Pentru a afla data la care iti expira valabilitatea inspectiei tehnice periodice, verifica certificatul de inmatriculare al masinii, la rubrica "ITP valabil pana la data de...".

De asemenea , pe internet la Registrul Auto Roman se poate verifica daca un autoturism are o inspectie tehnica valabila.

NU  este obligatoriu ca proprietarul masinii (detinatorul legal) sa se prezinte cu autoturismul la ITP. Oricine altcineva poate duce autoturismul a la verificari, cu conditia sa prezinta toate documentele solicitate.